Kip Puttanesca is een heerlijk gerecht met sappige kippendijen en bereidt in een op tomaten gebaseerde saus met knoflook en kappertjes.
- 2 st kippendijen met vel en bot
- zout, peper
- 2 el olijfolie
- 1 st rode ui in halve ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 3 st anchovis fijn gesneden
- ½ tl chilivlokken
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
- 1 el kappertjes
- 2 el fijn gesneden verse bladpeterselie voor garnering
-
Strooi wat zout en peper over de kippendijen. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de kippendijen met de vel kant naar beneden en bak gedurende een minuut of 5.
-
Keer de kippendijen om en bak de andere zijde gedurende een minuut of 4 – 5, of tot hij juist bruin beging te kleuren. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bordje.
-
Voeg de uienringen toe aan dezelfde pan en fruit deze 2 – 3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak deze 10 seconden mee. Voeg de anchovis en chilivlokken toe en kook deze een minuut of 2 onder af en toe roeren. Voeg de tomaten puree toe en bak deze een minuut mee om te ontzuren.
Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door elkaar. Mix de kappertjes door de saus.
-
Doe de kippendijen terug in de pan met de saus. Zet het vuur wat lager en stoof de kip zo'n 15 tot 20 minuten. Zet een deksel op de pan. Mocht de saus toch nog wat te dik worden voeg dan een beetje water toe.
Verdeel de kip met de saus over de borden en garneer met de peterselie.
-
NB. In het originele recept zitten groene olijven. Ik lust deze niet. Jij wel, voeg dan gelijk met de kappertjes wat doormidden gesneden olijven toe.