Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Rijst

Kip met Paprika en Champignons

Kip met Paprika en Champignons
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
50 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 st rode ui in halve ringen gesneden
  • 1 st sjalot in halve ringen gesneden
  • 200 gr kippendij in blokjes gesneden (2 x 2 cm)
  • ½ st rode paprika in reepjes gesneden
  • ½ st groene paprika in reepjes gesneden
  • ½ st gele/oranje paprika in reepjes gesneden
  • 125 gr champignons in stukjes gesneden
  • 2 st tomaten in stukjes gesneden
  • 5 cl witte wijn
  • 5 cl water
  • ½ st sap van citroen
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 tl pittige paprikapoeder
  • zout, peper
  • rijst
  • 1 el olijfolie
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in de hapjespan en voeg de ui, sjalot, paprika's en blokjes kip toe. Bak het geheel 10 – 15 minuten op middelhoog vuur.

  2. Voeg de champignons, tomatenblokjes, wijn, water kruiden en citroensap toe.

  3. Kook intussen de rijst in gezouten water

  4. Kook 15 – 20 minuten op niet al te hoog vuur. Het moet net aan pruttelen.

    Verdeel de rijst over de borden. Schep hier de kip met groenten over.

  5. Je kunt de wijn vervangen door bv tomatensaus, crème fraîche of kokosmelk.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.