Groenten Hoofdgerechten Pasta Schaaldieren

Courgettini met Tomaatjes en Garnalen

Courgettini met Tomaatjes en Garnalen
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Gang: Hoofdgerecht
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 st courgette
  • 75 gr gedroogde spaghetti
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr grote garnalen gepeld en schoongemaakt
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd of 1 tl knoflookpuree
  • 50 ml witte wijn
  • 10 st kerstomaatjes door gesneden
  • zout, peper
  • 50 ml kookroom
  • fijn gesneden peterselie voor de garnering
Instructies
  1. Maak slierten van de spaghetti met bv. een spiraalsnijder of dunschiller

    Breng een pan met water aan de kook en kook de courgettini gedurende 1 minuut. Giet af maar bewaar het vocht. Spoel koud onder stromend water.

  2. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking in hetzelfde water als waar de courgettini in gekookt is. Giet af.

  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de garnalen aan beide kanten met de knoflook. Voeg de witte wijn toe en laat een minuutje koken.

  4. Voeg de tomaten toe en bestrooi met wat zout en peper. Voeg de courgettini en de spaghetti toe samen met de kookroom. Roer goed door elkaar en laat even doorwarmen.

    Verdeel het gerecht over de borden en garneer met peterselie.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.