Groenten Hoofdgerechten Vlees

Chinese Steak met Paprika

Chinese Steak met Paprika
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Chinees
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr entrecote in 1 cm dikke reepjes tegen de draad gesneden
  • 30 ml sojasaus
  • 1 el suiker
  • 1 el maïzena
  • ¼ tl gemberpoeder
  • el arachideolie
  • ½ st rode ui in stukjes van 1 cm gesneden
  • ½ st groene paprika in stukjes van 1 cm gesneden
  • 4 st cherrytomaatjes door midden gesneden
Instructies
  1. Meng in een kom de sojasaus, suiker, maïzena en gemberpoeder. Roer door elkaar totdat de suiker is opgelost.

  2. Voeg de reepjes vlees toe en meng door elkaar zodat alle kanten van het vlees bedekt zijn met de marinade.

  3. Verhit 1 el. olie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vleesreepjes aan alle kanten zo'n 3 minuten. Maak je grotere hoeveelheid van dit recept bak het dan in batches. Gebruik dan meer olie als dat nodig is. Voeg de ui en paprika toe totdat de ui zacht begint te worden. Ongeveer 2 minuten.

  4. Voeg de tomaatjes toe en roer goed door elkaar.

    Verdeel het gerecht over de borden en geniet!

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.