Groenten Hoofdgerechten Kaas Ovengerecht Pasta Saus Worst

Spaanse Chorizo Pasta

Spaanse Chorizo Pasta
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
1 uur 10 min
Totale tijd
1 uur 40 min
 

Dit Spaanse gerecht bevat alles: pasta met alle heerlijke smaken, een heerlijke tomatensaus, Spaanse chorizo dat het een rijke smaak geeft.

Keuken: Spaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 150 gr macaroni
  • 100 gr chorizo in stukjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
  • ½ st rode paprika in blokjes gesneden
  • ½ st ui gesnipperd
  • 1 st kleine prei in halve ringen gesneden
  • ½ tl suiker
  • 1 st laurierblad
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • geraspte kaas
  • 1 teen knoflook of 1 tl knoflookpuree
  • olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en bak op niet te hoog vuur en bak de knoflook, ui, prei en paprika.

  2. Zodra de groenten een beetje kleur hebben voeg dan de tomatenblokjes, laurierblad, suiker en een snufje zout toe. Roer goed door elkaar. Doe de deksel op de man en laat op niet te hoog vuur 20-25 minuten sudderen.

  3. Bak ondertussen de stukjes chorizo in een klein beetje olie.

  4. Haal het laurierblaadje uit de pan. Doe de saus in een blender of keukenmachine en maal fijn.

  5. Zet een pan met water op. Voeg wat zout toe en kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.

    Verwarm de oven voor op 180℃.

  6. Doe de saus vanuit de blender terug in de pan. Voeg de chorizo en de macaroni toe en meng goed door elkaar samen met de gedroogde kruiden..

  7. Schep de inhoud van de pan in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal in de oven en laat de kaas gratineren. Ongeveer 15 minuten.

  8. Haal de schaal uit de oven en verdeel het gerecht over de borden.

    Comer bien

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.