Gebakken stukjes kip en kastanje champignons in een romige saus met Dijon mosterd en zure room.
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el boter
- ½ st ui gesnipperd
- 100 gr kastanje champignons
- 200 gr kipfilet in blokjes gesneden
- zout, peper
- ½ tl paprikapoeder
- ½ el Worcestershire saus
- ½ tl Dijon mosterd
- 120 ml kookroom
- 80 ml zure room
- krulpeterselie fijn gesneden voor de garnering
-
Verhit de olie met de boter in een ruime koekenpan. Voeg de ui en de champignons toe en bak deze 5 minuten. Roer geregeld.
-
Voeg de kip toe met wat zout, peper en paprikapoeder. Roer goed door elkaar. Bak 5-6 minuten tot de kip rondom is aangebraden.
-
Zet de warmte bron wat lager en voeg de Worcestershire saus en mosterd toe. Roer goed door elkaar.
-
Voeg de kookroom en de zure room toe en roer het geheel goed door elkaar.
Laat het geheel zachtjes aan de kook komen en laat 5-6 minute zachtjes koken zodat de kip door en door gegaard is.
Verdeel over de borden, garneer met de peterselie en geef er rijst. pasta of een aardappelgerecht bij.
175 totaal aantal vertoningen , 1 aantal vertoningen vandaag