Nagerechten

Tiramisu met appel en speculaas

Tiramisu met appel en speculaas

Een variatie op de Italiaanse Tiramisu

Aantal: 6 personen
Ingrediënten
  • 3 st appels
  • 3 el honing
  • 30 gr boter
  • 250 gr mascarpone
  • 3 st eieren
  • 80 gr suiker
  • kaneelpoeder
  • 15 st speculaasjes
Instructies
  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes

  2. Laat de boter smelten in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de appels gedurende 5 minuten. Voeg de honing en snuf kaneelpoeder toe en laat gedurende 5 minuten het fruit karamelliseren.

    Giet de appels af en laat afkoelen Bewaar het afgegoten sap.

  3. Scheid de eieren.

    Klop de eidooiers met de suiker totdat ze wat bleker worden. Voeg de mascarpone toe en klop stevig door met een garde.

  4. Klop de eiwitten op tot stevige pieken. Spatel daarna het geklopte eiwit door het mascarpone mengsel. Spatel tot het een homogeen mengsel is.

  5. Brokkel in elk glas 2 speculaasjes en voeg wat sap, het mascarpone mengsel en wat appelblokjes toe. Herhaal dit nogmaals en eindig met wat fijngebrokkeld speculaas. Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.