- 800 gr pruimtomaten in kwarten gesneden
- 1 st winterwortel in kleine blokjes gesneden
- 1 st ui gesnipperd
- 3 tenen knoflook gesnipperd of 3 tl. knoflookpuree
- 3 takjes tijm blaadjes geritst
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr.)
- 2 st groentebouillonblokjes
- 2 el olijfolie
- 1 el rode pesto
- 250 gr soepballetjes
- 750 ml warm water
- 2 el basilicum gesneden
- enkele blaadjes basilicum ter garnering
-
Verhit 2 el olijfolie in een ruime soeppan. Fruit de ui en de wortel. Zodra de ui glazig begint te worden voeg dan de knoflook toe. Laat nog een half minuutje fruiten.
-
Voeg vervolgens de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en de tijmblaadjes. Bak het geheel zodat de tomatenpuree ontzuurt.
-
Voeg de tomaten, water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat een kwartiertje koken op niet te hoge temperatuur. Het moet net aan pruttelen. Met deksel op de pan.
-
Pureer de inhoud van de pan met een staafmixer. Proef en breng eventueel op smaak met wat peper.
-
Voeg de pesto toe en de gesneden basilicum toe. Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog 10 minuten zachtjes prutellen.
Serveer de soep in kommen en garneer met een paar blaadjes basilicum.