- 8 st kipvleugels
- 4 st kipdrumsticks
- 4 st kippendijen
- 6 el tomaten ketchup
- 3 el honing
- 2 el mosterd
- 10 cl whisky
- 1 st sap van een citroen
- 2 tenen knoflook
- 2 st uien
- 1 el korianderpoeder
- 1 el gerookt paprikapoeder
- tabasco
- 3 takjes tijm
- zout, peper
- olijfolie
-
Pel en rasp de uien, Pel en plet de knoflooktenen.
-
Meng in een kom de uien, alle kruiden, mosterd, ketchup, whisky, citroensap, een paar druppels tabasco, wat zout, peper en 5 cl. olijfolie.
-
Voeg de kipdelen toe, meng goed door elkaar, zodat alle kipdelen goed ingesmeerd zijn. Dek de kom af met huishoudfolie en zet voor een nacht in de koelkast.
-
De volgende dag, verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht), anders 200 graden.
-
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Verdeel de kipdelen over de bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en gaar de kip 35 à 40 minuten. Controleer regelmatig en haal de kip uit de oven zodra deze gaar zijn.
-
Verdeel de kip over de borden en geef er frites of gebakken aardappelen bij.