- 500 gr krieltjes met schil
- 1 st rode ui
- 250 gr kastanjechampignons
- 1 st rode paprika
- 3 st stengels bleekselderij
- 200 gr chorizo
- 100 ml kalfsfond
- olijfolie om in te bakken
- 1 klontje roomboter
- 0,5 bosje bladpeterselie
- 100 gr parmezaanse kaas
-
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Halveer de krieltjes. Kook de krieltjes in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en stoom droog.
-
Snijd de ui in halve ringen.
Snijd de champignons in vieren.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de bleekselderij in halve maantjes.
Verwijder het velletje van de chorizo. Snijd de chorizo in blokjes.
Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes, uien, champignons, paprika, bleekselderij en de chorizo in circa 12 minuten gaar.
Schenk de kalfsfond erbij en warm circa 3 minuten door.
Snijd de peterselie fijn.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Verdeel over de borden en bestrooi met peterselie en de geraspte Parmezaanse kaas.