Pad Thai met garnalen
Hoofdgerechten Pasta Schaaldieren

Pad Thai met garnalen

Pad Thai met garnalen
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 542 kcal
Ingrediënten
  • 200 gr rijstnoedels
  • 8 el vissaus (Nuac Mam)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl rode curry pasta
  • 1 st sjalot
  • 2 el zoete sojasaus
  • 3 el sesamolie
  • 300 gr rauwe garnalen
  • 3 st sprieten bieslook
  • 1 kl pindakaas
  • 4 el kokosmelk
Instructies
  1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje. Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking. Spoel ze na het koken onder de kraan om het garen te stoppen. Laatgoed uitlekken in een zeef.

  2. Pel en snipper de sjalot. Verwijder het velletje van de knoflook en hak deze fijn. Verwarm de sesamolie in een wok en fruit de sjalot.Voeg de knolook toe. Laat deze in 2 à 3 minuten kleuren onder voortdurend roeren.

  3. Voeg de currypasta en de pindakaas toe. Voeg dan de noedels toe en roer goed door elkaar. Voeg dan de vissaus en de sojasaus toe. Roer door elkaar en laat 2 minuten garen.

  4. Voeg de garnalen, de kokosmelk en de fijngesneden bieslook toe. Roer goed door elkaar. Zodra de garnalen gaar zijn (ong. 5 minuten) haal de wok van het vuur en verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments