- 4 st kalfsschnitzels à 140 gr.
- 4 plakken rauwe ham
- 160 gr Emmentaler geraspt
- 40 gr boter
- 1 el olijfolie
- 5 cl cognac
- 10 cl kalfsfond
- 10 cl crème fraîche
- zout
- peper
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Zout en peper de schnitzels. Bak in een koekenpan de schnitzels aan beide kanten aan in een klont boter en een eetlepel olie.
Leg de schnitzels in een ovenschaal. -
Deglaseer de pan met de cognac. Schraap met een houten lepel de aanbaksels los. Voeg de crème fraîche en de kalfsfond toe. Meng goed met behulp van een vork.
-
Zet het vuur laag en laat een minuut of 7 inkoken. Verdeel de saus over de schnitzels. Leg op elke schnitzel een plak rauwe ham. Bestrooi de schnitzels met de geraspte kaas. Leg er wat klontjes boter op en zet in de oven om de kaas te laten smelten.
-
Verdeel over de oven en serveer er b.v. haricots-verts en een gekookt aardappeltje bij.