- 500 gr uien
- 1,5 ltr kippenbouillon
- 30 gr boter
- 1 el bloem
- 1 st stokbrood
- 60 gr Gruyere geraspt
-
Pel de ui, snijd hem door midden en snijd in halve ringen.
Verwarm de kippenbouillon. -
Verwarm intussen een de boter in een braadpan op middel hoog vuur en voeg de uienringen toe. Roer regelmatig en laat een kwartiertje bakken totdat ze beginnen te kleuren. Voeg de bloem toe en laat de bloem garen.
-
Voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe. Roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan.
Laat 30 à 40 minuten zachtjes koken. -
Verwarm de over voor op 220 gr. op de grillstand.
-
Snijd de stokbrood in plakjes en laat een paar minuten grillen in de oven.
-
Schenk de soep in vuurvaste kommen. Leg er een plakje gegrilld brood op en verdeel de Gruyere over de kommen. Zet de kommen in de oven en laat de kaas gratineren.
-
Serveer met het overige stokbrood.