- 1400 gr varkensribbetjes
- 3 cm gember
- 5 el tomatenketchup
- 1 el worcestershiresaus
- 3 el sojasaus
- 2 el honing
- 1 el paprikapoeder
- 1 st rode peper
- 2 st sinaasappels
- 1 el gedroogde tijm
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 5 cl witte wijnazijn
- 5 cl whisky
- zout
-
Schil en rasp de gember. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de rode peper over de lengte in tweeen en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd daarna heel fijn.
-
Meng in een kom de gember, knoflook, ketchup, honing, worcestershiresaus, sojasaus, paprikapoeder, rode peper, het sap van de sinaasappels, de tijm, de azijn, de whiskey, de olijfolie en een snufje zout. Meng dit alles goed door elkaar.
-
Leg de ribbetjes in een ovenschaal en giet er de marinade over. Zorg er voor dat alle zijden goed bedekt zijn met de marinade. Dek af met huishoudfolie en zet minimaal 3 uur koel we.
-
Verwarm de oven voor op 150 graden.
-
Leg de ribben op het rooster van de oven samen met de sinaasappelschillen. Schuif het rooster in het midden van de oven. Gooi de marinade NIET weg.
Schuif een bakblik onder het rooster en vul dit met 20 cl. water. -
Laat gedurende 2,5 uur bakken in de oven. Draai de ribben regelmatig en besmeer ze iedere keer met wat marinade. Controleer de gaarheid. Nog niet helemaal gaar, verleng dan de baktijd.
-
Haal de ribbetjes uit de oven en verdeel over de borden. Geef er een salade en huisgemaakte patat bij.