Geflambeerde gamba's
Hoofdgerechten Lunchgerechten Schaaldieren Voorgerechten

Geflambeerde gamba’s

Geflambeerde gamba’s
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
8 min
Totale tijd
18 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 267 kcal
Ingrediënten
  • 14 st gamba’s gepeld en schoongemaakt
  • 20 cl whisky
  • 4 el crème fraîche
  • piment d’espelette
  • zout
  • 2 el olijfolie
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op midden hoog vuur. Voef de gamba’s toe aan de pan en bestrooi met wat zout en piment. Draai de gamba’s na 2 minuten om en bak de andere zijde.

    Geflambeerde gamba's
  2. Zet de afzuigkap uit! Giet de whisky in de pan en steek aan met een lange lucifer of houd de pan schuin boven het vuur. Laat de whisky uitbranden.

  3. Haal de gamba’s uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

  4. Voeg de crème fraîche toe aan de pan. Roer goed de aanbaksels los.
    Verdeel de saus over de borden en leg er de gamba’s op.

  5. Serveer je dit als hoofdgerecht geef er dan b.v. wortelpurée bij met een groene salade.

Loading

Facebook Comments