Lamsbout langzaam gegaard
- 1500 gr lamsbout
- 2 st uien
- 4 tenen knoflook
- 250 ml rode wijn
- tijm
- oregano
- zout
- peper
- olijfolie
-
Giet wat olijfolie over de lamsbout en strooi er flink wat tijm en rozemarijn over. Bestrooi met zout en peper.
Leg de lamsbout in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat minimaal 12 uur marineren in de koelkast.
-
Pel de uien en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd in plakjes.
-
Verhit was olijfolie en bak de bout aan alle kanten aan. Haal de bout uit de pan en bewaar. Fruit de uien in dezelfde pan glazig en voeg de knoflook toe.
-
Leg op de bodem van de cooker de gefruitte ui en knoflook. Leg de lamsbout hier boven op. Giet de wijn erbij. Sluit de cooker. Stel de cooker in op 4 uur low.
Controleer de gaarheid met een kernthermometer. Het vlees is mooi roze tussen de 60 en 62 graden.
-
Verwarm de oven voor op 85 graden.
-
Doe de lamsbout terug in de pan, bovenop de uien en knoflook. Giet de wijn erbij. Sluit de pan en zet deze in de oven voor 4 uur. Controleer de gaarheid met een kernthermometer. Het vlees is mooi roze tussen de 60 en 62 graden.
-
Haal het vlees uit de pan en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zeef de jus uit de pan en kook deze wat in. Giet de jus in een sauskom.
Snijd het vlees in plakken.
-
Verdeel de plakken lamsbout over de borden en geef er b.v. doperwten met worteltjes en aardappelkroketjes bij.