Risotto met ham en doperwten
Hoofdgerechten Vlees

Risotto met ham en doperwten

Risotto met ham en doperwten

Risotto met ham en doperwten
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
40 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 789 kcal
Ingrediënten
  • 180 gr arborio rijst
  • 1 st ui
  • 60 gr doperwten (diepvries)
  • 2 plakken beenham
  • 40 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 1 dosis safraan
  • 30 cl kippenbouillon
  • 10 cl witte wijn
  • 40 gr boter
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • piment d’espelette
Instructies
  1. Maak de kippenbouillon van een tablet. Ik had een halve liter gemaakt want je weet het nooit precies met risotto hoeveel de rijst opneemt. 
    Week de safraan in 2 el. kippenbouillon. Pel en snipper de ui. Snijd de ham en stukjes van 1 x 1 cm.

  2. Smelt de boter in een pan en voeg de olijfolie toe. Fruit de ui. Voeg de rijst toe en laat deze glazig worden in de boter en de olie. Blus af met de witte wijn. Zodra de wijn is opgenomen door de rijst voeg je beetje bij beetje de bouillon toe. Breng na ongeveer 15 minuten wat zout, piment d’espelette en de doperwten toe.

    Risotto met ham en doperwten
  3. Voeg de safraan toe en roer goed door. Voeg de parmezaanse kaas toe en roer deze goed door de risotto. Voeg de stukjes ham toe. Laat even meeverwarmen.
    Verdeel de risotto over de borden.

    Risotto met ham en doperwten

Loading

Facebook Comments