- 500 gr spliterwten
- 250 gr prei fijn gesneden
- 1 st knolselderij in kleine blokjes
- 2 st winterwortel in kleine blokjes
- 500 gr krabbetjes of karbonade
- 1 st rookworst
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 st ui grof gesnipperd
- 2 st groentebouillonblokjes
-
Week de spliterwten in ruim water gedurende 1 nacht. Giet af en spoel de spliterwten goed af.
-
Kook in een grote pan de krabbetjes of karbonade gedurende 3 uur op laag vuur.
Haal hierna het vlees uit de pan met een schuimspaan. Haal het vlees van de botten en snijd het vlees in kleine stukjes. -
Doe de spliterwten en de groenten in de pan met kookvocht en voeg de 2 groentebouillonblokjes toe. Laat gedurende 2 uur koken. Voeg het fijngesneden vlees toe en laat nog een halfuurtje zachtjes koken. Voeg de in plakjes gesneden rookworst met de fijn gesneden peterselie toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken.