Soepen

Erwtensoep

Erwtensoep
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
3 uur
Totale tijd
3 uur 20 min
 
Ingrediënten
  • 500 gr spliterwten
  • 250 gr prei fijn gesneden
  • 1 st knolselderij in kleine blokjes
  • 2 st winterwortel in kleine blokjes
  • 500 gr krabbetjes of karbonade
  • 1 st rookworst
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 st ui grof gesnipperd
  • 2 st groentebouillonblokjes
Instructies
  1. Week de spliterwten in ruim water gedurende 1 nacht. Giet af en spoel de spliterwten goed af.

  2. Kook in een grote pan de krabbetjes of karbonade gedurende 3 uur op laag vuur.
    Haal hierna het vlees uit de pan met een schuimspaan. Haal het vlees van de botten en snijd het vlees in kleine stukjes. 

  3. Doe de spliterwten en de groenten in de pan met kookvocht en voeg de 2 groentebouillonblokjes toe. Laat gedurende 2 uur koken. Voeg het fijngesneden vlees toe en laat nog een halfuurtje zachtjes koken. Voeg de in plakjes gesneden rookworst met de fijn gesneden peterselie toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.