- 600 gr runderlappen
- 10 el olijfolie
- 50 gr spekreepjes
- 1 st grote ui
- 2 st teentjes knoflook
- 2 st groene paprika
- 2 st rode paprika
- 2 el bloem
- 1,5 el paprikapoeder
- 400 gr tomatenblokjes
- 1 dl rode wijn
- 2 dl runderbouillon (van een blokje)
- 2 tl tijm
- 4 st vastkokende aardappels
- 250 gr sperciebonen
-
Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin.
Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.
-
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukken.
-
Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.
Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee.
Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
Voeg de tijm toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieen.
Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar.
-
Lekker met rijst of aardappelpurée