Mosselen met kerrie
Hoofdgerechten Schaaldieren

Mosselen met kerrie

Mosselen met kerrie

Mosselen met kerrie
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 505 kcal
Ingrediënten
  • 1,5 kg mosselen
  • 3 st sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes peterselie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 kl kurkuma
  • zout
  • peper
  • 30 gr boter
  • 2 el crème fraîche
  • 15 cl witte wijn
Instructies
  1. Maak de mosselen schoon en laat ze “zwemmen” in de afwasbak met wat zout. Pel en snipper de sjalotjes, Hak de peterselie fijn. Plet de knoflook en snijd de knoflook in plakjes.

  2. Fruit in een grote braadpan de sjalotjes in de boter. Voeg de witte wijn de knoflook en de mosselen toe. Zet het vuur en doe de deksel op de pan.

    Mosselen met kerrie
  3. Zodra de mosselen open gaan voeg dan de kerrie, kurkuma, zout, peper en de los geroerde crème fraîche toe. Roer good door elkaar en laat nog een minuut of 2 à 3 stoven.

    Mosselen met kerrie
  4. Zodra de mosselen helemaal open staan, de gehakte peterselie over mosselen strooien en serveren.
    Geef er stokbrood bij.

Loading

Facebook Comments