Spaghetti met tomaten-tonijnsaus
- 200 gr spaghetti
- 1 blikje tonijn naturel
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 kl tomatenpuree
- 10 cl droge witte wijn
- 1 st ui
- 2 teentjes knoflook
- 10 st zwarte olijven
- 1 kl gedroogde oregano
- 2 el olijfolie
- zout
- peper
- cayennepeper
- plukjes basilicum
-
Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook. Haal de tonijn uit blik en laat uitlekken.
Verwarm in een hapjespan de olijfolie en fruit de ui, knoflook, Voeg de oregano, de tomatenblokjes, tomatenpuree en de wijn toe. Laat even doorkoken. Voeg zout, peper en een snufje cayennepeper toe. Laat zachtjes ror de helft inkoken. -
Maak de tonijn klein en voeg deze samen met de olijven toe aan de tomatensaus. Kook de spaghetti volgens de handleiding op de verpakking.
-
Verdeel de spaghetti over de borden. Giet er de saus op en garneer met wat plukjes basilicum.