Eendenborstfilet met ananas
Hoofdgerechten Wild

Eendenborstfilet met ananas

Eendenborstfilet met ananas

Eendenborstfilet met ananas
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
12 min
Rusttijd
10 min
Totale tijd
42 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 461 kcal
Ingrediënten
  • 1 st eendenborstfilet
  • 2 st citroenen
  • 1 blik ananas schijven
  • 5 cl rum
  • 35 gr rietsuiker
  • 10 gr boter
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • kerriepoeder
Instructies
  1. Schil met een scherp mesje het geel van de helft van de citroenen en snijd dit in zeer smalle reepjes of gebruik een zesteur. Kook de zestes drie minuten in kokend water. Giet af en laat ze uitlekken.

    Eendenborstfilet met ananas
  2. Breng 10 cl water aan de kook en los hier de suiker in op. Voeg de zestes toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Snijd 4 ananas schijven in blokjes.

    Eendenborstfilet met ananas
  3. Verhit het klontje boter en de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes ananas. Keer regelmatig zodat de ananas een mooi kleurtje krijgt. Zet de wasemkap uit en flambeer de ananas met de rum. Voeg de zestes toe met 2 eetlepels van het vocht. Snijd de geschilde citroen door midden en knijp uit over de ananas. Meng dit alles goed door elkaar.

  4. Snijd de eendenborst aan de velkant kruislings in. Bak de eendenborst 7 minuten op de velkant, draai dan om en bak nog een minuut of 5. Haal de eendenborst uit de pan en laat hem 10 min rusten onder aluminiumfolie.

  5. Snijd de eendenborst in plakken. Verdeel de ananas over de borden en leg er de plakken eendenborst op. Snijd plakken van de overgebleven citroen en serveer deze erbij.

    Eendenborstfilet met ananas

Loading

Facebook Comments