- 1 st konijn in stukken
- 50 gr bloem
- 2 fl rode wijn
- 3 st tenen knoflook
- 2 st uien
- 4 st wortel
- 1 st prei
- olijfolie
- tijm en laurier
-
Doe een scheut olijfolie in een braadpan. Voeg de konijndelen erbij alsmede wat tijm en laurier. Schenk de wijn erbij..
-
Snijd de wortels, de teentjes knoflook, de uien en de prei in stukjes en voeg dat ook toe in de braadpan. Doe de deksel op de pan en laat 24 uur marineren, liefst in de koelkast.
-
Haal met een schuimspaan de groenten uit de pan en stoof deze in een scheutje olijfolie in een steelpan tot het vocht is verdwenen.
-
Bak de konijndelen in een koekenpan aan tot ze kleuren. Max. 2 minuten.
-
Bestrooi de konijndelen met de bloem. Doe de konijndelen terug in de braadpan evenals de groenten. Laat stoven gedurende 1.10 tot 1.30 uur.