Hoofdgerechten

Konijn in rode wijn

Konijn in rode wijn
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
1 uur 30 min
Totale tijd
2 uur
 
Ingrediënten
  • 1 st konijn in stukken
  • 50 gr bloem
  • 2 fl rode wijn
  • 3 st tenen knoflook
  • 2 st uien
  • 4 st wortel
  • 1 st prei
  • olijfolie
  • tijm en laurier
Instructies
  1. Doe een scheut olijfolie in een braadpan. Voeg de konijndelen erbij alsmede wat tijm en laurier. Schenk de wijn erbij..

  2. Snijd de wortels, de teentjes knoflook, de uien en de prei in stukjes en voeg dat ook toe in de braadpan. Doe de deksel op de pan en laat 24 uur marineren, liefst in de koelkast.

  3. Haal met een schuimspaan de groenten uit de pan en stoof deze in een scheutje olijfolie in een steelpan tot het vocht is verdwenen.

  4. Bak de konijndelen in een koekenpan aan tot ze kleuren. Max. 2 minuten.

  5. Bestrooi de konijndelen met de bloem. Doe de konijndelen terug in de braadpan evenals de groenten. Laat stoven gedurende 1.10 tot 1.30 uur.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.