- 180 gr macaroni
- 1,5 kg Zeeuwse mosselen
- 2 st sjalotten
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 el gedroogde dille
- 1 el olijfolie
- 1 kl gerookt paprikapoeder
- 1 mespuntje cayennepeper
- 10 cl droge witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 1 blaadje laurier
- 1 takje tijm
-
Zet alle benodigdheden klaar. Laat een flinke hoeveelheid water in de gootsteen of afwasbak lopen. Voeg daar 10 gr. zeezout aan toe. Doe de mosselen in het water en was de mosselen. Laat ze minimaal 45 minuten in het water staan.
Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Pel en snipper de sjalotten. Verhit een scheutje olie in een braadpan en fruit de sjalot. Voeg de mosselen toe met het blaadje laurier, de wijn en de tijm. Schut de mosselen een keer om.
-
Haal de mosselen uit de schelpen. Houd er een stuk of 10 achter als decoratie. Gooi het kookvocht niet weg!
-
Zeef het mosselvocht en doe in een pan, samen met de tomatenblokjes, tomatenpuree, paprikapoeder, cayennepeper en het geperste knoflookteentje.
-
Laat tot de helft inkoken.
Verwarm de oven voor op 175 graden. -
Meng in een ovenschaal de macaroni, mosselen, tijm en de saus.
Haal van de achtergehoude mosselen één helft van de schelp.
Leg ze op een ovenvast schaaltje met een paar druppels olie.
Zet de ovenschaal 7 minute in de oven. De laatste 2 minuten zet je het kleine schaaltje ook in de oven. -
Verdeel de macaroni over de borden en garneer met de mosselen in de schelp