- 2 st varkensschnitzel
- 1 st ei
- 5 el bloem
- 1 el Dijon mosterd
- 1 kl komijnpoeder
- paneermeel
- 1 el fijngehakte peterselie
- 40 gr boter
- zout, peper
- olijfolie
- 1 st citroen
- 250 gr champignons
- 1/2 blokje kippenbouillon
- 100 ml kookroom
- maizena
-
Zet alle ingredienten klaar. (Ik was de komijnpoeder vergeten klaar te zetten voor de foto, maar kwam daar op tijd achter. Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje en snijd in plakjes.
-
Doe de bloem in een bord en meng daar de komijnpoeder en wat zout en peper door. Kluts een ei in het tweede bord en meng daar de mosterd door. Meng in het derde bord het paneermeel met de peterselie.
-
Haal de schnitzels eerst door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf.
-
Haal dan de schnitzels door het eimengsel. Strijk het teveel aan ei eraf.
-
Haal tenslotte de schnitzeld door het paneermeel. Druk de paneermeel goed aan.
-
De schnitzels zijn nu mooi aan beide zijden gepanneerd. Zet een koekenpan op middenoog vuur met 20 gr. boter en een scheutje olijfolie.
-
Verhit in een andere koekenpan de rest van de boter en bak daarin de champignons. Verkruimel het bouillonblokje over de champignons. Als deze mooi aangebakken zijn voeg dan de kookroom toe. Meng goed door elkaar. Maak een papje van wat maizena en water en voeg dat beetje bij beetje toe om een wat dikkere saus te krijgen.
-
Bak de schnitzels aan beide zijden mooi bruin.
-
Verdeel de schnitzels met de champignons over de borden en garneer met een schijf citroen.