Kippenpoot op zijn Hongaars met rijst
Gevogelte Hoofdgerechten

Kippenpoot op zijn Hongaars met rijst

Kippenpoot op zijn Hongaars met rijst
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
1 uur 10 min
Totale tijd
1 uur 20 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st kippenpoot
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 st ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 el crème fraîche (facultatief)
  • 25 gr boter
Instructies
  1. Doe de boodschappen en zet alle ingredienten klaar. Wrijf de kippenpoten in met zout en het paprikapoeder.

    Kippenpoot op zijn Hongaars met rijst
  2. Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten rondom aan.

    Kippenpoot op zijn Hongaars met rijst
  3. Voeg de ui en knoflook toe en laat deze een paar minuten meefruiten. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken. Verlaag de temperatuur van de warmtebron en voeg de bouillon en de tomaatblokjes toe. Laat een half uur zachtjes sudderen. Draai de kippenpoten om en laat nog een half uurtje sudderen. Wil je een wat romige saus voeg dan 5 minuten voor het einde van de kooktijd de crème fraiche toe. Kook intussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Proef de saus en breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

    Kippenpoot op zijn Hongaars met rijst
  4. Verdeel de rijst, kip en de saus over de borden.

    Kippenpoot op zijn Hongaars met rijst

Loading

Facebook Comments