- 2 st kippenpoot
- 2 el paprikapoeder
- 1 st ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gr tomatenblokjes
- 2 el tomatenpuree
- 200 ml kippenbouillon
- 2 el crème fraîche (facultatief)
- 25 gr boter
-
Doe de boodschappen en zet alle ingredienten klaar. Wrijf de kippenpoten in met zout en het paprikapoeder.
-
Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten rondom aan.
-
Voeg de ui en knoflook toe en laat deze een paar minuten meefruiten. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken. Verlaag de temperatuur van de warmtebron en voeg de bouillon en de tomaatblokjes toe. Laat een half uur zachtjes sudderen. Draai de kippenpoten om en laat nog een half uurtje sudderen. Wil je een wat romige saus voeg dan 5 minuten voor het einde van de kooktijd de crème fraiche toe. Kook intussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Proef de saus en breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
-
Verdeel de rijst, kip en de saus over de borden.