- 2 moten zalmfilet
- 2 st aardappelen
- 60 gr spercibonen
- 8 st kerstomaatjes
- 1 sy sjalot
- 2 el peterselie (vers of gedroogd)
- 1 kl tijm (vers of gedroogd)
- zout, peper
- 20 gr boter
- 1 el olijfolie
-
Zet alle ingredienten klaar. Pel en snipper de sjalot. Haal de puntjes van de sperciboontjes en snijd deze door midden. Kook deze in ruim water met wat zout. Kook ze beer gaar en spoel ze dan koud. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Halveer de tomaatjes.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes aan alle kanten aan. Voeg de tijm toe.
-
Zodra de aardappelblokjes beginnen te kleuren voeg dan de sjalot, tomaatjes en de sperciboontjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de boter en de peterselie toe. Verlaag de warmtebron en laat rustig garen. Ik had nog wat gebakken champignons over van een ander gerecht en heb dit ook nog toegevoegd. Breng op smaak met wat zout en peper.
-
Verhit een grillpan. Smeer de zalmmoten licht in met wat olie. Grill de zalmmoten in de grillpan. Bestrooi met wat zout en peper.
-
Verdeel de zalm en de groenten over de borden.