- 300 gr varkensfiletlapjes
- 1/2 st paprika (rood)
- 1 st ui
- 1 teentje knoflook
- 3 cm gemberwortel
- 1 kl 4 kruidenpoeder
- 2 kl sojasaus
- 5 cl rodewijnazijn
- 1 st eiwit
- 1 kl maizena
- olijfolie
- chilipoeder
- sesamolie
-
Zet alle ingredienten klaar. Snijd de filetlapjes in reepjes. Snijd de paprika in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de gember klein.
-
In Frankrijk is het een standaard mengsel wat gewoon te koop is in de winkel, 4 kruidenpoeder. In Nederland heb ik het nog nooit gezien, dus zelf mengen van 1 el zwarte peper, 2 tl kruidnagelpoeder, 2 tl nootmuskaatpoeder en 1 tl gemberpoeder.
-
Meng in een kom de varkensreepjes, eidooier, maizena en 1 kl 4 kruidenpoeder. Schep dit goed door elkaar en laat een half uur marineren.
-
Verhit een scheut olie in een wok en bak de varkensreepjes aan beide zijden. Haal uit de wok en bewaar op een bord.
-
Giet nog een beetje olie in de pan en fruit de ui, knoflook, paprika en gember. Zodra de ui glazig is voeg dan de varkensreepjes weer toe aan de pan. Zet het vuur lager. Giet er de sojasaus bij en wat chilipoeder. Voeg de azijn toe. Roer goed door elkaar en laat een paar minuten stoven. .
-
Verdeel over de borden en sprenkel er wat sesamolie over.