- 2 st kabeljauwfilet
- 2 st sjalotten
- bloem
- 2 el olie
- 2 el boter
- 100 ml visbouillon
- 200 gr garnaalstaarten
- 2 dl kookroom
- 1 el kerrie
- zout
-
Zet alle ingredienten klaar. Pel en snipper de sjalotjes.
-
Haal de kabeljauwfilets door de bloem. Klop de overtollige bloem van de vis af.
-
Verhit 1 el olie met 1 el boter in een koekenpan. Fruit de helft van de sjalotjes. Bak dan de kabeljauwfilets aan beide kanten. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de vis. Haal de vis met de sjalotten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
-
Verhit de rest van de olie en boter in de koekenpan en fruit de rest van de sjalotjes. Voeg de garnalen toe.
-
Strooi de kerrie over de garnalen en laat de kerrie even meebakken zodat deze zijn smaak kan afgeven. Blus af met de visbouillon. Voeg de room toe, roer alles goed door elkaar en laat wat inkoken.
-
Verdeel de vis over de borden. Leg de garnalen op de vis en schenk er wat saus over.
Geef er gebakken aardappelen bij.