- 2 st varkensschnitzels
- 4 plakjes rauwe ham
- 4 plakjes ementhaler
- 2 el bloem
- 1 st ei
- 1 el melk
- 6 el paneermeel
- zout, peper
- olijfolie
- 2 el fijn gesneden peterselie
-
Zet alle ingrediënten klaar.
-
Leg op elke schnitzel 2 plakjes rauwe ham.
-
Leg hierop de plakken ementhaler. Ik had een stukje en dat sneed niet echt lekker. Maar stukjes werken ook.
-
Vouw de schnitzels dubbel.
-
Zet drie schaaltjes klaar. Die in het eerste de bloemen meng hier wat zout en peper door., In het tweede het ei met de melk en kluts dit goed door elkaar. Doe in de het derde schaaltjes het paneermeel.
-
Haal de schnitzels door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf zodat er maar een dun laagje bloem overblijft. Haal dan door het eimengsel. Veeg het overtollige ei eraf. Haal tenslotte door het paneermeel. Druk goed aan en zorg dat de hele schnizel bedekt is.
-
Verhit een scheut olie in een koekenpan op middenhoog vuur en bak de schnitzels aan beide kanten voor ongeveer 4 minuten.
-
Verdeel over de borden. Garneer met de peterselie. Geef er bijvoorbeeld doperwten en gebakken aardappelen bij.