- 250 gr kippendij
- 15 gr boter
- 1 el olijfolie
- 1 st ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gr champignons
- 1 kl paprikapoeder
- 25 cl crème fraîche
- 1 el tomatenpuree
- zout, peper
- 1 el gehakte peterselie
- 1 kopje rijst
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in vieren of zessen, afhankelijk van de grootte. Snijd de kippendijen in stukjes.
-
Verwarm de boter en de olie in een koekenpan. Fruit de ui, voeg de stukjes kip toe en het paprikapoeder.
-
Als de kip mooi gebakken is aan alle kanten voeg dan de knoflook en de tomatenpuree toe. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Voeg de champignons toe. Als de champignons hun vocht beginnen af te geven voeg dan de crème fraîche toe. Roer goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel de rijst en de kip stroganoff over de borden en garneer met de peterselie.