- 2 st lamskoteletjes
- 2 st tomaten
- 4 st krieltijes in de schil
- 1 el gehakte verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- paneermeel
- olijfolie
- provençaalse kruiden
- boter
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom 1 el peterselie, 2 el paneermeel, de knoflook. Snijd de tomaten horizontaal door.
-
Snijd de krieljtes door midden en bak deze in een klontje boter. Voeg eventueel een klein beetje water toe om ze verder gaar te stoven.
-
Haal het zaad uit de tomaten. Vul de tomaten met het peterseliemengsel.
-
Leg een klein klontje boter op elke halve tomaat. Leg de gevulde tomaten op een ovenplaatje en laat deze een minuut of 20 garen in de oven.
-
Bestrooi de koteletten met de provençaalse kruiden. Besprenkel de koteletjes met een beetje olijfolie. Grill de lamskoteletjes een paar minuten aan beide zijden.
-
Verdeel de tomaten, gebakken aardappeltjes en de lamskoteletten over de borden.