Lamskoteletten à la province
Hoofdgerechten Vlees

Lamskoteletten à la provinçale

Lamskoteletten à la provinçale
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 1 persoon
Ingrediënten
  • 2 st lamskoteletjes
  • 2 st tomaten
  • 4 st krieltijes in de schil
  • 1 el gehakte verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • paneermeel
  • olijfolie
  • provençaalse kruiden
  • boter
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom 1 el peterselie, 2 el paneermeel, de knoflook. Snijd de tomaten horizontaal door.

    Lamskoteletten à la province
  2. Snijd de krieljtes door midden en bak deze in een klontje boter.  Voeg eventueel een klein beetje water toe om ze verder gaar te stoven.

  3. Haal het zaad uit de tomaten. Vul de tomaten met het peterseliemengsel.

    Lamskoteletten à la province
  4. Leg een klein klontje boter op elke halve tomaat. Leg de gevulde tomaten op een ovenplaatje en laat deze een minuut of 20 garen in de oven.

    Lamskoteletten à la province
  5. Bestrooi de koteletten met de provençaalse kruiden. Besprenkel de koteletjes met een beetje olijfolie. Grill de lamskoteletjes een paar minuten aan beide zijden.

    Lamskoteletten à la province
  6. Verdeel de tomaten, gebakken aardappeltjes en de lamskoteletten over de borden.

    Lamskoteletten à la province

Loading

Facebook Comments