Paella
Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren Vis

Paella

Paella
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
40 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 300 gr kippendijen zonder bot
  • 1 st prei
  • 1 st winterwortel
  • 400 gr (paella)rijst
  • 3 el olijfolie
  • 2 el paellakruiden
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 800 ml kippenbouillon
  • 150 gr kabeljauwfilet
  • 200 gr zeevruchten
  • 8 st grote garnalen
  • 150 gr doperwten
  • 1 st citroen
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.  Snijd de kippendijen in blokjes. Snijd de prei overlangs door en was de prei. Snijd daarna in halve ringetjes. Schil de wortel en snijd in blokjes. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.

    Paella
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip rondom aan. Voeg de wortel en prei toe Laat dit een paar minuten meebakken. Voeg de rijst en de kruidenmix toe. Ik gebruikte de paellamix uit het boek spice wise, maar je kunt natuurlijk ook je eigen kruidenmix gebruiken. Op internet vind je genoeg mengsels.

    Paella
  3. Zodra de rijst glazig is blus dan af met de witte wijn. Voeg de tomaten toe en druk die uit elkaar met een houten spatel. Voeg de de bouillon toe. Breng aan de kook en laat bijna gaar worden.

    Paella
  4. Voeg de vis, garnalen, zeevruchten en de doperwten toe. Doe het deksel op de pan en laat nog een minuut of 7 verder garen. Het gerecht is klaar als de rijst gaar is en de garnalen mooi roze zijn.

    Paella
  5. Verdeel de paella over de borden en geef er een schijfje citroen bij.

Loading

Facebook Comments