- 150 gr tagliatelle
- 100 gr hollandse garnalen
- 6 st grote garnalen
- 200 ml kookroom
- 2 tenen knoflook
- 1 st citroen
- 2 tl paprikapoeder
- 1 el olijfolie
- zout, peper
- 5 takjes peterselie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Hak de peterselie fijn.
Kook de tagliatelle volgens aanwijzing op de verpakking. -
Verhit de olie in een koekepan. Fruit de knoflook. Voeg de gamba’s toe. Voeg wat zout en peper toe. Bak de gamba’s 2 à 3 minuten aan elke kant. Haal de gamba’s uit pan en bewaar deze op een bordje en dek af met een stuk aluminiumfolie.
-
Blus de pan af met het sap van een halve citroen. Giet de kookroom in de pan en bestrooi met de paprikapoeder. Meng goed door elkaar.
-
Doe de garnaaltjes in de saus en laat even warm worden.
-
Meng de tagliatelle door de saus, zodanig dat de saus de tagliatelle bedekt.
-
Verdeel het tagliatellemengsel over de borden. Garneer met de grote garnalen en strooi wat peterselie over het gerecht.