- 2 el olijfolie
- 1 st ui
- 1 st winterwortel
- 1,5 el spaghettimix
- 350 gr rundergehakt
- 1 blikje tomatenpuree (ong. 70 gr.)
- 1 blik tomatenstukjes (400 gr.)
- 300 gr spaghetti
- 40 gr grana padano
-
Ik heb zelf de kruidenmix gemaakt volgens recept uit Spice Wise. Heb je dat boek niet dan is Google je grote vriend. Google op ‘zelf spaghettimix maken’ en je krijgt genoeg recepten.
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Schil de wortel en snijd deze in blokjes.
-
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Zodra de ui glazig is voeg dan de wortelblokjes toe. Laat een minuut of vijf zachtjes bakken.
-
Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee, zodat deze kan ontzuren. Meng alles goed door elkaar. Kook intussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kruiden toe en de tomatenstukjes met het sap. Meng alles goed door elkaar en laat goed warm worden.
-
Meng de spaghetti door de bolognesesaus.
-
Verdeel de spaghetti bolognese over de borden en strooi er wat geschaafde kaas over.