- 1 st eendenborstfilet
- 1,5 el honing
- 2,5 cl cognac
- 2,5 cl sherryazijn
- 5 cl kalfsfond
- zout, peper
-
Zet alle ingrediën klaar.
-
Snij de velkant kruislinks in. Bestrooi beide zijden met zout en peper.
-
Verhit een koekenpan en bak de eendenborstfilet 8 minuten aan de velkant, keer dan om en bak de andere zijde nog 5 minuten. Doe dit niet op een te hoog vuur, anders verbrand het vel.
-
Haal de eendenborst uit de pan en houd deze warm onder dubbelaluminiumfolie.
-
Schraap de aanbaksels los met een houten lepel en giet de cognac in de pan en flambeer (vergeet niet de afzuigkap uit te zetten). Voeg dan de honing, azijn en de kalfsfond toe en kook deze voor de helft in.
-
Snijd de eendenborst in plakken en leg deze op een bord.
-
Verdeel de saus over de plakjes eendenborst en serveer. Geef er b.v. gebakken aardappeltjes bij met een frisse salade.