Hartige taart met tonijn en tomaat
Bijgerechten Hoofdgerechten Lunchgerechten Ovengerecht Vis

Hartige taart met tonijn en tomaat

Hartige taart met tonijn en tomaat
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
40 min
Totale tijd
55 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 pak bladerdeeg
  • 2 blikjes tonijn
  • 2 st trostomaten
  • 3 el mosterd
  • 2 st eieren vergeten om op de foto te zetten
  • 3 el melk
  • 20 cl crème fraîche
  • 1 snufje zout
  • 2 draaien uit de 5 pepermolen
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. (Ik was dus de eieren vergeten klaar te leggen)

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Hartige taart met tonijn en tomaat
  2. Rol het bladerdeeg uit over een stenen taartvorm. Schraap het overtollige deeg eraf met behulp van de achterkant van een mes. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

    Hartige taart met tonijn en tomaat
  3. Bestrijk de bodem van het deeg met de mosterd.

    Hartige taart met tonijn en tomaat
  4. Giet de tonijn af en prak in grove stukken en verdeel over de bodem.

    Hartige taart met tonijn en tomaat
  5. Was de tomaten en snijd in plakken en verdeel over de tonijn.

    Hartige taart met tonijn en tomaat
  6. Klop de eieren tot omelet. Voeg de crème fraîche toe met de melk. Voeg zout en peper toe en meng goed door elkaar. Giet het mengsel over de ingrediënten.

    Hartige taart met tonijn en tomaat
  7. Zet de schaal in de oven en bak deze gaar in 40 minuten.

    Hartige taart met tonijn en tomaat
  8. Snijd de taart in vieren en verdeel over de borden.

    Hartige taart met tonijn en tomaat

Loading

Facebook Comments