Hoofdgerechten Pasta Vis

Pasta met zalm in kerriesaus

Pasta met zalm in kerriesaus
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 150 gr pasta naar keuze
  • 2 moten zalm
  • 1 bosje peterselie
  • 1 st sjalot
  • 1/2 el kerriepoeder
  • 5 cl groentebouillon
  • 10 cl kokosmelk
  • olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

    Pel en snipper de sjalot. Snijd de zalm in blokjes. Snijd de peterselie fijn.

  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de stukjes zalm. Haal uit de pan en bewaar op een bordje. Fruit de sjalotjes. Voeg zo nodig nog een beetje olie toe. Zodra de sjalot glazig is voeg dan de kerriepoeder toe. Laat even meebakken zodat deze goed zijn smaak kan afgeven.

  3. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe. Laat een paar minuten inkoken zodat de saus wat dikker wordt.

  4. Kook intussen de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Ik gebruikte fusilli, maar je kunt elk soort pasta gebruiken.

  5. Voeg de zalm, de fijn gesneden peterselie en de pasta toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments