- 4 st hele scharren panklaar
- 75 gr roomboter
- 250 gr champignons in plakjes
- 1 st teen knoflook fijngehakt
- 100 ml droge witte wijn
- 200 ml crème fraîche
- 3 el bloem
- 4-8 st sneetjes witbrood
- 2 el fijngehakte peterselie of kervel
-
Smelt 25 g boter in een koekenpan. Bak de champignons 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Roer de crème fraîche erdoor en verwarm de saus nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm.
-
Strooi de bloem op een bord. Bestrooi de scharren met zout en peper en wentel ze door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Smelt de resterende 50 g boter in een vispan of grote koekenpan (bak zo nodig na elkaar of in 2 koekenpannen). Leg de vis op de donkere huid in de boter en bak 4 minuten. Keer de schar en bak nog 3 minuten.
-
Rooster intussen het brood in een broodrooster goudbruin. Snijd de toast diagonaal.
-
Leg de schar op 4 borden. Lepel de champignonsaus over de vis. Leg er de toast bij en bestrooi met de kervel of peterselie.
-
Serveer gebakken schar met champignonroomsaus ook eens als hoofdgerecht, met aardappelkroketjes en een gemengde groene salade.
-
De schar kan natuurlijk ook vervangen worden door schol of tong