- 125 gr penne rigate
- 2 plakken achterham
- 125 gr champignons
- 15 cl crème fraîche
- 1 st sjalot
- 15 gr boter
- 60 gr geraspte kaas
- 1 el paneermeel
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot. Maak de champignons schoon. Snijd een stukje van het steeltje en snijd de champignons in stukjes. Snijd de plakken ham in stukjes.
-
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Verwarm een koekenpan op middel hoog vuur met de boter. Fruit de sjalot. Voeg de champignons toe met wat zout en peper.
-
Voeg de crème fraîche toe. Verlaag de temperatuur van de warmtebron. Roer de crème fraîche goed door het champignonmengsel en laat 5 minuten garen.
-
Verwarm de oven voor op 200°. Meng in een kom de penne, het champignonmengsel en de stukjes ham.
-
Verdeel dit over twee ovenschaaltjes. Maak je dit voor meer personen, neem dan een grote ovenschaal.
-
Verdeel de geraspte kaas met het paneermeel over de schaaltjes en zet in de oven. Laat de kaas gratineren, Let goed op dat deze niet verbrand. Haal de schaaltjes uit de oven en serveer.