- 600 gr aardappelen
- 3 st courgettes
- 1 el olijfolie
- 3 st zalmmoten
- 20 cl kookroom
- 25 gr parmezaanse kaas
- zout, peper
-
Boen de aardappels schoon onder de kraan. Zet ze op in een ruime pan met water en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Als ze gaar zijn afgieten en af laten koelen. Pel de schil eraf en snijd ze in plakjes.
-
Terwijl de aardappels koken, was de courgettes en snij de eindjes er vanaf. Snijd de courgettes in dunne plakken. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de courgettes totdat ze zacht zijn.
-
Verhit de oven voor op 190 graden. Was de zalmmoten en haal er de eventuele vel af. Controleer op graten en verwijder deze. Snijd de zalm in stukken van ongeveer 2 cm.
-
Verdeel de zalm, aardappelschijfjes en de courgettes in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Giet de kookroom over het mengsel en strooi de kaas erover. Zet de schaal in de oven en laat ongeveer 20 minuten gratineren.