- 2 st konijnenbouten
- 10 cl witte wijn
- 15 cl kalfsfond
- 3 el mosterd
- 5 el crème fraîche
- zout, peper
- 1 tl kurkuma
- 15 gr boter
- 1 el olijfolie
- tijm
-
Zet alle ingrediënten klaar.
Verwarm de oven voor op 220°.
-
Verhit in een koekenpan de boter met de olie. Bak de konijnenbouten om en om tot ze licht gekleurd zijn. Bestrooi met wat zout en peper.
-
Leg de konijnenbouten in een ovenschaal samen met de wijn, de tijm en de kalfsfond. Schuif de schaal in de oven.
-
Meng in een kom de crème fraîche, kurkuma en de mosterd.
-
Zodra de jus in de ovenschaal begint te koken, haal dan de schaal uit de oven en meng de mosterdsaus door het kookvocht. Verlaag de oventemperatuur naar 160° en zet de ovenschaal terug in de oven.
-
Laat nog een 25 minuten garen.
-
Verdeel de bouten over de borden. Giet er de saus over.
Serveer met bijvoorbeeld broccoli.