- 500 gr zuurkool
- 500 gr stamppotaardappelen
- 250 gr kalkoenshoarma
- 1 blikje ananasblokjes
- 75 gr geraspte kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 st ui
- olijfolie
- roomboter
- peper, zout
-
Zet alle ingrediënten klaar.
Verwarm de oven voor op 180°
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Zet de aardappelen op en kook ze een minuut of 18 tot ze stampbaar zijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg de shoarma toe en bak deze op middenhoog vuur 5 minuten mee. Schep regelmatig om.
-
Vet ondertussen een ovenschaal in met wat boter. Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de ananasblokjes over de zuurkool. Bewaar het sap. Verdeel het shoarma-ui-knoflookmengsel over de zuurkool in de ovenschaal.
-
Als de aardappelen gaar zijn, stamp deze grof en verdeel over de schotel. Breng op smaak met wat zout, peper en ananassap.
-
Bedek het geheel met de geraspte kaas en zet de schaal in de oven en laat deze een minuut of 25 bakken. Let op dat de kaas niet verbrandt, dek zo nodig af met een stuk aluminiumfolie.
-
Verdeel de zuurkoolschotel over de borden.