- 600 gr wildzwijnpoulet
- 200 gr champignons
- 1 st winterwortel
- 10 st verse zilveruien
- 40 cl rode wijn
- 2 el boter
- 2 el olijfolie
- tijm
- zout, peper
- 1 el maizena
-
Zet alle ingrediënten klaar. Wijn en maizena staan niet op de foto.
Snijd de champignons in kwarten. Snijd de wortel in stukjes. Maak de zilveruitjes schoon. Snijd de wildzwijnpoulet in stukjes.
-
Verhit de olie en de boter in een braadpan en braad de wildzwijnstukjes rondom bruin.
-
Voeg de wortel, zilveruitjes en de champignons toe. Voeg wat zout en peper toe. Bak dit gedurende een minuut of 5 mee.
-
Voeg de wijn en de tijm toe. Breng aan de kook en laat een minuutje koken zodat de alcohol van de wijn verdampt. Zet het vuur op een laag pitje en laat het stoofpannetje een uurtje of 4 stoven.
-
Serveer met aardappelpuree.