- 4 st kipvleugels
- 2 tenen knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kurkuma
- 5 cl ketchup
- 5 cl sojasaus
- 1½ el olijfolie
- 2½ cl witte wijnazijn
- citroensap
- 1½ el rietsuiker
- 2½ cl whisky
- 1 tabasco
- kl voorgekookte krieltjes
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook.
-
Meng in een ruime kom: de knoflook, olijfolie, ketchup, sojasaus, komijn. koriander, kurkuma, witte wijnazijn, citroensap, rietsuiker, whisky, tabasco, zout, peper. Voeg de kipvleugels toe. Meng goed door elkaar. Dek de kom af met huishoudfolie en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220°.
Leg de kipvleugels op een bakplaat bedekt met een vel bakpapier. Bak de kipvleugels in 30 minuten. Keer de vleugels regelmatig en bestrijk regelmatig met de marinade.
-
Bak intussen de krieltjes in wat boter met een scheutje olijfolie. Verdeel over de borden en geef er bbq-saus bij.