- 2 st schouderkarbonades
- 1 el eendenvet of bakboter
- 2 st uien
- 1 teentje knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 15 cl pils
- 2 el crème fraîche
- 1 el paprikapoeder
- zout
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de uien en de knoflook.
-
Verhit in een koekenpan het eendenvet of de bakboter en bak de karbonades aan beide kanten.
-
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui mooi glazig is..
-
Verlaag de hittebron. Haal de karbonades uit de pan en houdt ze warm onder een vel aluminiumfolie. Voeg het bier toe en schraap met een houten lepel de aanbaksels los. Voeg de tomatenpuree en crème fraîche en paprikapoeder toe en roer goed door. Breng op smaak met wat zout.
-
Doe de karbonades terug in de pan met saus en laat nog 5 minuten doorkoken.
Serveer met een pasta of aardappelpuree.