- 2 st kipdrumsticks
- 100 gr rijst
- 150 gr doperwten
- 1 st ui
- ½ st rode paprika
- 1 tl sambal
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl kurkuma
- 1 tl korianderpoeder
- 1½ el peterselie
- 50 cl kippenbouillon
- 3 st tomaten
- olijfolie
- 1 zakje saffraan
- 4 st kerstomaatjes
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Hak de peterselie fijn. Stamp in een vijzel de saffraandraadjes tot poeder en los deze dan op in een beetje water.
-
Zet een hapjespan met 2 el. olijfolie op midden hoog vuur en bak de drumsticks rondom aan. Voeg wat zout en peper toe tijdens het braden.
-
Voeg de paprika, ui, knoflook en de sambal toe. En bak deze tot de ui glazig en de paprika zacht is.
-
Voeg de tomaten, de peterselie, de kurkuma en korianderpoeder toe. Voeg de rijst toe en laat deze even meebakken. Voeg 35 cl. bouillon toe. Voeg vervolgens de doperwten toe. Laat het geheel zachtjes koken totdat de rijst gaar is. Voeg eventueel wat extra bouillon toe. Voeg als laatste de saffraan toe. Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper of sambal toe.
-
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de kerstomaatjes en de peterselie.