- 2 st kip drumsticks
- 1 st ui
- 1 teentje knoflook
- 8 cl witte wijnazijn
- 10 cl kippenbouillon vergeten voor op de foto
- 1½ el grove mosterd
- 1 kl dyon mosterd
- 2 el tomatenpuree
- 10 cl kookroom
- boter
- olijfolie
- 1 kl gedroogde dragon
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook.
-
Meng in een kom de 2 soorten mosterd, tomatenpuree, dragon en de kookroom.
-
Verhit in een braadpan een klont boter en 2 el. olijfolie. Braad de drumstick rondom aan. Bestrooi met wat peper en zout. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot de ui glazig is.. Blus af met de azijn. Laat zachtjes koken tot alle azijn verdampt is. Voeg dan de kippenbouillon toe.
-
Voeg het mosterd mengsel toe. Doe de deksel op de pan en laat gedurende 30 minuten zachtjes stoven. Controleer de gaarheid van de kip met behulp van een satéprikker. Komt er helder vocht uit dan is de kip gaar. Anders nog even verder laten garen. Controleer de dikte van de saus. Deze moet wat stroperig zijn. Als dit niet zo is, haal dan de kip uit de pan en bewaar in aluminiumfolie en kook de saus verder in tot de gewenste dikte. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Serveer met een pilav rijst of gebakken aardappelen.