Chinese Tomatensoep
Soepen Voorgerechten

Chinese Tomatensoep

Chinese Tomatensoep
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
Kippenbouillon
  • 2 st kippenbouillonblokjes
  • 2 st kippenpoten
  • 1 liter water
  • 1 st ui
  • 1 teentje knoflook
Voor de soep
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • beetje water
  • 3 el suiker
  • 1/2 el rijstazijn
  • 2 st ontvelde tomaten
  • 30 gr mihoen
Instructies
  1. Zet kip samen met de bouillonblokjes en water op.
  2. Snijd uien en knoflook grof en voeg deze toe.

  3. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten trekken. Verwijder de kippenpootjes en pluk het vlees eraf. Zeef de bouillon daarna.

  4. Zet een nieuwe pan op het vuur. Zet de tomatenpuree even aan. Voeg dan bloem en djahe toe en roer goed door.

  5. Doe er een beetje water, suiker, zout, djahe, halve eetl azijn en ontvelde tomaten en bouillon bij.

  6. Laat dit 15 koken. Kook ondertussen de mihoen.

  7. Blend de soep tot een homogene massa mbv een staafmixer of keukenmachine.

  8. Breng wederom aan de kook. Schep in een soepkom wat kip en dan soep. Maak af met de mihoen.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.