- 300 gr kippendijen zonder bot
- 4 st spiezen
- 3 cl sojasaus
- ½ el witte wijn azijn of rijstazijn
- ½ el honing
- 1 kl kerriepoeder
- ½ kl kurkuma
- ½ kl gemberpoeder
- arachideolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de kip in blokjes.
-
Meng de azijn, honing, kerrie, kurkuma en gember. Roer goed door en voeg de kipblokjes toe. Meng het geheel goed door elkaar zodat alle kipblokjes bedekt zijn met de marinade. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet minimaal 1 uur weg in de koelkast.
-
Prik de kipblokjes aan de spiezen. Bedruppel de spiezen met wat arachideolie.
-
Verhit een grillpan en grill de spiezen aan alle kanten. Zet de warmtebron lager en gaar de spiezen nog even na.
Serveer met witte rijst.